Sajt je u fazi izrade. Hvala na strpljenju

14 Avgust 2021

Skupština Dzudo Saveza Crne Gore

Skupština Džudo Saveza Crne Gore održana je 17. jula 2021. godine, sa početkom u 18:00 časova u prostorijama DOO„Akademija znanja“ u Budvi. Sjednicom je predsjedavao predsjednik Skupštine DŽSCG G-din Dragan Perković. Prije početka zasjedanja prisutni su minutom ćutanja odali počast nedavno preminulom treneru i sportskom radniku - Vasu Djokiću.

16 delegata iz 16 džudo klubova, koliko je učestvovalo u radu Skupštine, jednoglasno su usvojili izvjestaj o preduzimanim aktivnostima u periodu od 08.02.2019. godine, toku i ishodu sudskih postupaka po tužbama DžSCG i Džudo klubova protiv upravnih akata Ministarstva sporta i mladih kojma je brisan DžSCG iz Registra sportskih organizacija i izvršen upis tzv JSCG sa sjedištem u Podgorici, kao nacionalni savez u oblasti džudo sporta.

Takođe, jednoglasno je usvojen i novi Statut koji je usaglašen sa Zakonom o sportu.

Zaključak sjednice Skupštine je da u narednom periodu, osnovni zadatak bude jačanje džudo organizacie te da se prije svega vrati povjerenje Svjetske i Evropske džudo federacije kao i domaće javnosti. Takođe, jedan od bitnih prioriteta je da se takmičari vrate na stunjače i da se počne sa organizacijom takmičenja koja će suditi sudije koje su, kroz svoje dugogodišnje takmičarske karijere, pokazali i dokazali da su istinski poznavaoci džudo sporta, i da će svojim odnosom vratiti poljujano povjerenje u sudijsku organizaciju.

U tom cilju jedan od prvih koraka u narednom periodu biće organizacija sudijsko-trenerskog seminara.

U pravnom dijelu DžSCG, će u skladu sa usvojenim Statutom koji je usklađen sa Zakonom o sportu održati narednu sjednicu u roku od tri mjeseca i donijeti odluke i zaključke koji će biti isključivo u cilju dobrobiti džudo sporta u Crnoj Gori.